Dyk ned i disse sandheds-guldkorn
– Inspirerende og opløftende citater om livet

Inspirerende citater om livet. Billede af fiskehejre i solnedgang eller solopgang.

– Af Birgitte Coste og Søren Lauritzen, en artikel i serien “Bevidstheds-bidder: Små perler af visdom – kloge, vise ord og gode citater om livet”

Vidste du, at en del mennesker (vi kender i hvert fald flere) faktisk bruger relativt meget tid dagligt på at læse gode, inspirerende og opløftende citater. Måske er du selv en af dem?

Hvis du er, så er vi glade på dine vegne, for gode citater kan virkelig være balsam for sjælen.

Læser du ikke citater, er det aldrig for sent at starte. 😉

Vi her på etbevidstliv.dk (Søren og Birgitte) nyder i fulde drag det øjeblik, når vi finder inspirerende citater om livet, bevidsthed og personlig udvikling. ‘Lækre’ skinnende guldkorn, som fortæller sandheden om et givent fænomen, begreb og lignende, og som bekræfter vores egen oplevelse. Sådanne citater er nærmest guld værd for sandhedssøgere (de gentagne lidt lamme guld-ordspil er absolut tilsigtet 😉 ).

Her på denne side vil du få masser af opløftende citater om livet, som dels bl.a. vejleder dig i, hvordan det giver mening at leve livet, og dels fortæller dig, hvordan man kan opfatte den relativt abstrakte og samtidig ret konkrete ‘ting’, som livet er.

Rigtig god fornøjelse.

Livet er ikke et problem, der skal løses, men en virkelighed, der skal opleves.
~ Søren Kirkegaard ~

Søren Kirkegaards oprindelige citat på engelsk: “Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced.”


Livet består af en række lektioner, som skal leves for at blive forstået.
~ Helen Keller ~

Helen Kellers oprindelige citat på engelsk: “Life is a succession of lessons which must be lived to be understood.”


Livet er ti procent, hvad der sker med dig og halvfems procent, hvordan du reagerer på det.
~ Charles Swindoll ~

Charles Swindolls oprindelige citat på engelsk: “Life is ten percent what happens to you and ninety percent how you respond to it.”


Lev, som om du skulle dø i morgen. Lær, som om du skulle leve for evigt.
~ Mahatma Gandhi ~

Mahatma Gandhis oprindelige citat på engelsk: “Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.”


Alt liv er et eksperiment. Jo flere eksperimenter du laver, jo bedre.
~ Ralph Waldo Emerson ~

Ralph Waldo Emersons oprindelige citat på engelsk: “All life is an experiment. The more experiments you make, the better.”


Vær glad for dette øjeblik. Dette øjeblik er dit liv.
~ Omar Khayyam ~

Omar Khayyams oprindelige citat på engelsk: “Be happy for this moment. This moment is your life.”


Hver dag er måske ikke god, men der er noget godt i hver dag.
~ ukendt ~

Det oprindelige citat på engelsk: “Every day may not be good, but there is something good in every day.”


Livet handler ikke om at finde sig selv. Livet handler om at skabe sig selv.
~ George Bernard Shaw ~

George Bernard Shaws oprindelige citat på engelsk: “Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself.”


Livet er det, der sker, når du har travlt med at lave andre planer.
~ John Lennon ~

John Lennons oprindelige citat på engelsk: “Life is what happens when you’re busy making other plans.”


Livet er virkelig enkelt, men vi insisterer på at gøre det kompliceret.
~ Konfutse ~

Konfutses oprindelige citat på engelsk: “Life is really simple, but we insist on making it complicated. “


Den eneste umulige rejse er den, du aldrig starter på.
~ Tony Robbins ~

Tony Robbins’ oprindelige citat på engelsk: “The only impossible journey is the one you never begin.”


Intet i livet skal frygtes, det skal blot forstås. Nu er det tid til at forstå mere, så vi frygter mindre.
~ Marie Curie ~

Marie Curies oprindelige citat på engelsk: “Nothing in life is to be feared, it is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less.”


Flere gode citater om livet

Er du stadig sulten efter flere gode citater, så har vi i det følgende den helt optimale dessert, nemlig lækre, flotte billeder med citater om livet.


Et godt liv

Leonardo da Vinci skulptur og teksten "Et liv, brugt på en god måde, opleves som langt." (Oversat fra "Life well spent is long.")

Et liv, brugt på en god måde, opleves som langt.
~ Leonardo da Vinci ~

Leonardo da Vincis oprindelige citat på engelsk: “Life well spent is long.”

Det, Leonardo siger, er en god pointe. Værd at tænke over. Der er ikke megen fornøjelse i et langt liv brugt på noget vi ikke kan lide. Og det handler ikke bare om vores livsoplevelse (selv om det er super-vigtigt): Hvis vi rent faktisk lever et godt liv, så er sandsynligheden for, at det bliver langt, også større – fordi vores mentale og emotionelle tilstande i høj grad påvirker vores fysiske krop.

Gennemsnitligt lever vi ikke bare bedre, men også længere, hvis vi er glade (se f.eks. denne side, som fortæller om, hvordan positive følelser påvirker vores immunforsvar).

Præcis hvad et godt liv går ud på er naturligvis op til hver af os. Og det er værd at bruge ressourcer på først a) at finde ud af, dernæst b) at vælge … og til sidst c) bevidst bruge resten af livet på at skabe og vedligeholde det.

En stor del af hemmeligheden i at have et godt liv er faktisk at holde et konstant fokus på at skabe det.

~ Søren Lauritzen ~


Bliv det, du ønsker

Sød tegning af nuttet kat. Elsk livet og livet vil elske dig. Citat af Arthur Rubinstein.

Jeg har fundet ud af, at hvis du elsker livet, så vil livet elske dig tilbage.
~ Arthur Rubinstein ~

Arthur Rubinsteins oprindelige citat på engelsk: “I have found that if you love life, life will love you back.”

Din tilgang til livet er intet mindre end altafgørende for din oplevelse. Vælger du at elske, vil det at elske være det, du oplever. Vælger du at se mening, vil meningsfuldhed være det, du oplever. Vælger du at være rummelig, vil rummelighed være din oplevelse. Vælg det du ønsker – gå ind i det som din nye virkelighed – og det ønskede vil være din oplevelse. Det kan ikke være anderledes. ❤️


Livets hemmelighed

Billede af sol i skoven. Dette betyder intet og samtidig alt. Citat af Kamal Ravikant

En hemmelighed om livet: Vid at intet af dette betyder noget, og samtidig … lev som om at hvert øjeblik gør.
~ Kamal Ravikant ~

Kamal Ravikants oprindelige citat på engelsk: “A secret to life: Know that none of this matters, and yet… live as if every single moment does.”

‘Dette øjeblik betyder intet og samtidig alting’ – dette er et herligt paradoks og viser samtidig en fantastisk tilgang til livet. Men hvorfor er det sådan? Jo, på den ene side vil alle øjeblikke på et tidspunkt ligge i fortiden og blot eksistere som en lillebitte del af vores hukommelse og i det store perspektiv derfor ikke betyde det helt store. MEN, når du ER i øjeblikket, er øjeblikket alt du, har (og altid vil have), og derfor kan man ligeså godt gøre så meget ud af hvert enkelt øjeblik som muligt – eller at ‘leve i nuet’, som det så populært siges. 😊

~ Birgitte Coste ~


Tag gerne livet seriøst, men ikke alvorligt

Billede af dreng, der leger i vandpyt. Livet er for vigtigt til at blive taget alvorligt. Citat af Oscar Wilde.

Livet er for vigtigt til at blive taget alvorligt.
~ Oscar Wilde ~

Oscar Wildes oprindelige citat på engelsk: “Life is too important to be taken seriously.”

Da jeg engang i tidernes morgen i mine tidligere tyvere havde fået mit første studenterjob, spurgte jeg siden hen hende, som var med til at ansætte mig, “Hvorfor valgte I mig?”. En af de ting, hun bl.a. sagde, var, at jeg havde sagt noget vigtig, som gjorde indtryk længe efter, og det var, at “livet skulle tages seriøst, men ikke alvorligt”.

Hvorfor er det en vigtig skelnen? Fordi hvis du tager noget seriøst, så oplever du det, som noget vigtigt. Noget, der er værd, at ofre din opmærksomhed på. Tager du noget alvorligt, er dit udgangspunkt typisk frygt, hvilket vil begrænse dig uhensigtsmæssigt i det, du vil.

‘Seriously’ oversættes til både ‘alvorligt’ og ‘seriøst’ på dansk, men havde Oscar Wilde selv kunnet oversætte sit citat (“Life is too important to be taken seriously.”) til dansk, ville han nok have sagt: “Livet er for vigtigt til at blive taget alvorligt.” 😊

~ Birgitte Coste ~


Alt du møder og oplever er en gave

Billede af blomst i flor og vissen blomst. Alt du møder, er en gave.

Du vil møde to typer af mennesker i dit liv: dem som bygger dig op, og dem som river dig ned. Men til sidst vil du takke dem begge.

~ Ukendt ~

Det oprindelige citat på engelsk: “You will meet two kinds of people in life: ones who build you up and ones who tear you down. But in the end, you’ll thank them both.”

Kunne du tænke dig at lære fra alt og hele tiden? Så er det faktisk ikke længere end en beslutning væk. Vælger du et evigt nysgerrigt mindset, vil du indse, at alt du møder er en gave. Alt du møder og oplever – godt som skidt – er en mulighed for at få dybe personlige indsigter, som med tiden vil efterlade dig med en dyb takemmelighed. 🙏 ❤️

~ Birgitte Coste ~


Nøglen til livet

Tegning af dreng, som skriver. Glæde er nøglen til livet. Citat er John Lennon.

Da jeg var 5 år gammel, fortalte min mor mig altid, at glæde var nøglen til livet. Når jeg gik i skole, spurgte de mig, hvad jeg gerne ville være, når jeg blev voksen. Jeg skrev ‘glad’. De fortalte mig, at jeg ikke havde forstået opgaven, og jeg fortalte dem, at de ikke havde forstået livet.

~ John Lennon ~

John Lennons oprindelige citat på engelsk: “When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.”

Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden. Særligt børn har virkelig en evne til at sige tingene enkelt, dybt og præcist. Lille John Lennon formåede i den grad at sætte sin lærer på plads (også selv om denne måske ikke selv opdagede det). ❤️

~ Birgitte Coste ~


Livet er en proces

Billede af farvet væske. Livet er en proces. Søren Lauritzen.

Livet er tydeligvis en proces … med konstant udvikling og forandring.
Så alt er i flow, det hele er midlertidigt og forbigående.
Hvilket gør i al fald visse ting temmelig afgørende:
– At acceptere det-som-er … samt forandring
– Bevidst at vælge den retning vores egen udvikling skal gå
– At lære den færdighed det er at give slip
– At opleve og nyde nuet.

~ Søren Lauritzen ~

 

Hvad vil du læse nu?

Bevidsthedsbidder: Små perler af visdom med vise ord og gode citater for et godt liv.
Gå til ‘modersiden’ for Bevidstheds-bidder:
Bevidstheds-bidder: Små perler af visdom – kloge, vise ord og gode citater om livet.

Kolibri, der suger nektar. Inspirerende samling af kloge ord.

Kloge ord og gode citater for et godt liv

Billede: Lille spæd plante i solskin. Gode citater om livet, personlig udvikling og autentisk vækst.

Gode citater om livet, personlig udvikling og autentisk vækst.

Gå til oversigts-siden, Samlinger

Gå til forsiden

Scroll to Top