Velkommen til etbevidstliv.dk
Skab dig et bedre liv allerede nu!

Velkommen til etbevidstliv.dk.

Hej, og velkommen. Det glæder os (Birgitte og Søren) at du er her.

På denne side vil vi kort fortælle dig noget om websitet, os selv og den måde vi arbejder på; startende med hvorfor vi har valgt præcis det navn til sitet.

Hvorfor hedder websitet etbevidstliv.dk?

Det kan siges kort:

Vi vil alle sammen gerne have et godt liv, og den mest effektive måde at få det på er at øge sin bevidsthed.

Bevidsthed er det som det hele handler om. Jo mere bevidsthed vi giver os selv, desto bedre. På alle måder.

Det handler alt sammen om bevidsthed. Foto af sol, der skinner bag sky.

Mere bevidsthed fører til mere glæde, mere lykke, mere kærlighed, mere indre ro, mere frihed, mere helhed, mere mening i livet, og mere af hvad som helst andet vi gerne vil have. Mere bevidsthed fører også til et bedre arbejdsliv, et bedre kærlighedsliv, et bedre sexliv, et bedre familieliv og et bedre “fritidsliv”.

Andre ingredienser i et bedre liv

Men det er ikke kun bevidsthed der er vigtig. Et bedre liv handler f.eks. også om:

– personlig power (empowerment på engelsk)
– om det at vælge (vilje) og sætte klare intentioner samt holde fast i sine valg (viljestyrke)
– det at gøre noget, at handle på sine valg (action)
– hvordan man ser på sig selv (selvforståelse, selvbillede, identitet)
– hvordan man ser på livet (livsperspektiv, livsforståelse, livssyn)

Vi (Birgitte og Søren) hjælper folk med alle disse ting.

Helhed er hele pointen

Allerbedst er det, når man på et helt grundlæggende, eksistentielt plan indser dette:

Mest af alt handler et bedre liv om helhed: At være et helt menneske. At forstå de større helheder man indgår i. At forstå de mindre helheder man består af.

Hvorfor? Fordi …

Helhed viser sig i praksis at være det som giver mening og det som fører til et godt livssyn, en god selvforståelse, en ren og stærk vilje, empowerment, samt ikke mindst kærlighed, lykke, indre ro, mening, frihed, osv.

Det heldige er, at vejen til alle de ting er ganske enkel og kan siges i et enkelt ord. Det ord er …

Sandheden … Ja, sandheden er konge

Når vi arbejder med bevidsthed er sandheden konge. Sandheden – sådan som tingene rent faktisk er (det-som-er) – er BÅDE vores vigtigste værktøj OG endemålet for vores arbejde.

Vi skal bare finde frem til sandheden.

Helt ærligt, nemmere kan det da ikke blive, vel?

Og hvem vil ikke gerne forstå sandheden om hvem de er? Eller sandheden om livet? Eller sandheden om virkeligheden, kærligheden, mening i livet, eller hvad som helst andet?

Til at finde frem til svaret om de ting (altså sandheden, virkeligheden, det-som-er) bruger vi også sandheden, bare som et værktøj.

Så når vi arbejder med bevidsthed, så handler det bare om at få fat i en enkelt, lille-bitte sandhed; så kan vi bruge den til at afsløre end større sandhed, som vi så kan bruge til at finde frem til en endnu større sandhed.

Der er ikke nogen metode eller noget værktøj der er kraftigere eller mere effektivt end sandheden, hvis man bare bliver ved og ved med at bruge den.

Det er faktisk en træningssag.

Her er pointen:

Mere sandhed = mere bevidsthed.

Jo mere vi øger vores bevidsthed, desto mere af sandheden forstår vi. Og omvendt: Jo mere vi indser sandheden (det-som-er), desto mere øger vi vores bevidsthed.

Det interessante er, at vi alle sammen kender sandheden. Vi har bare glemt den. Når vi kommer i træning med at finde frem til sandheden om alt, så begynder vi at huske hvordan tingene faktisk hænger sammen. Vi begynder at se virkeligheden som den faktisk er (det-som-er) og vi begynder at se os selv, som vi faktisk er.

Jo mere du giver slip på gamle misforståelser, jo mere sandhed vil du se

Og inden du spørger: Nej, disse ting er IKKE skræmmende, de er fantastiske, vidunderlige. Men VEJEN dertil kan være lidt skræmmende, for vi har lært en frygtelig masse ting som ikke er sande, en masse misforståelser, en masse fejlinformation som vi er nødt til at give slip på for at komme videre.

Her er pointen om den ting:

Sandheden (virkeligheden, det-som-er) er det som er tilbage når vi har givet slip på alt som ikke er 100% sandt.

Giv slip for at se sandheden. Mælkebøtte.

Hvilket også betyder at …

Modsat alverdens religioner, trossystemer, filosofier, ideologier og -ismer (f.eks. kapitalisme, fascisme, kommunisme, osv.) så behøver vi (altså Birgitte og Søren) ikke fortælle dig hvad sandheden er, vi behøver blot hjælpe dig med at give slip på alt hvad der ikke er sandt. Så finder du selv din egen sandhed.

Nemmere kan det vel ikke blive.

Er der en pris for et bedre liv?

Alle disse ting om sandheden, og kærlighed, frihed, lykke, indre ro, mening og helhed lyder så dejlige og tiltrækkende, men hvad er prisen? Er der ikke omkostninger ved hvad-som-helst?

Både jo og nej.

Hvis vi lige ser bort fra at vi alle sammen skal betale for mad, tøj og et sted at leve, og at det inkluderer Birgitte og Søren, altså hvis vi lige ser bort fra at vi tager en meget rimelig betaling for at hjælpe folk, så er der en eller to meget vigtigere ting der kan synes som omkostninger for mennesker som gerne vil have et bedre liv. Om det rent faktisk ER omkostninger eller ej er diskutabelt.

Første (tilsyneladende) omkostning: forandring og uvished

En forbedring er en forandring, ikke sandt? Det betyder at en del af “prisen” for et bedre liv er forandring.

Hvis vi ikke ændrer noget, så bliver det ikke bedre. Hvis vi fortsætter som hidtil, så fortsætter hele vores liv (alt andet lige) med at være “mere af det samme”.

Men. De fleste af os bryder os ikke om forandring – faktisk hader vi det. Nu har vi brugt så og så mange år (eller snarere: årtier) på at skabe den personlighed og det liv vi har, og så er vi bestemt ikke begejstrede ved tanken om at ændre på det. Heller ikke selv om vi er utilfredse. For hvad nu hvis det bliver endnu værre end det allerede er?

Til det kan vi heldigvis give et meget præcist svar:

Når vi øger vores bevidsthed er slutresultatet at alting bliver bedre. Altid. Det går ALDRIG den modsatte vej.

Men det er ikke lutter lagkage …

Anden (tilsyneladende) omkostning: gensyn med smerten

Vejen til større bevidsthed og et bedre liv kan godt være lidt skræmmende, for undervejs i bevidstgørelses-processen støder vi så godt som altid på negative, ubehagelige ting (gamle traumer, f.eks.) som vi er nødt til at se på, acceptere og befri os for. Og det kan vi heldigvis sagtens.

Undervejs oplever vi desuden med mellemrum at tage tre skridt frem og to tilbage igen. Men vi kommer fremad, gør os mere bevidste og får det bedre, og det er det der tæller.

Tredje (tilsyneladende) omkostning: farvel til misforståelser

Vi er vokset op i en ubevidst verden, og har lært en frygtelig masse ting som ikke er sande, en masse misforståelser, som vi nu tror på, men er nødt til at opgive. Vi har kort sagt en masse fejlinformation som vi er nødt til at give slip på for at komme videre. Også det kan vi heldigvis sagtens, men alle disse tre ting – forandring, gensyn med smerten og farvel til misforståelser – kan opleves som en pris at betale for et bedre liv, og den “pris” er vi nødt til at være villige til at betale.

DAt blive mere sig selv må gerne være både spændende og sjovt

En bevidstgørelses-proces er en udviklings-proces, og når vi udvikler os, så bliver vi mere os selv, mere autentiske, men også større. Vi vokser. (Vi bliver ikke federe, forhåbentlig, men det gør vores liv).

Hvordan man oplever det at vokse er forskelligt, men som al anden oplevelse er det rent faktisk først og fremmest et valg. Vores valg. Vi kan vælge hvordan vi går til den personlige udvikling, og vi kan også vælge hvordan vi oplever den, altså hvilket filter vi lægger på vores oplevelse.

Efter vores mening (Birgittes og Sørens) så må bevidstgørelse, personlig udvikling og det at skabe et bedre liv gerne være både spændende, interessant og sjovt. Faktisk må det også gerne være så nemt som muligt, og gå så hurtigt som muligt.

Når man nu kan vælge hvordan det skal være, hvorfor skulle det så ikke være på den måde?

Så det er vores tilgang.

Det er sådan vi synes personlig udvikling og bevidstgørelse skal være: sjov, interessant, spændende, nem, effektiv og hurtig.

Børn viser os verdens mest effektive tilgang til personlig udvikling

Børn som rollemodel inden for personlig udvikling.

Hvordan opnår man så det? Jo, ved at tænke på hvem der har mest at lære samtidig med at de har det sjovest … Svaret er børn, naturligvis, nærmere bestemt børn der leger.

Børn er naturligt åbne, ikke-dømmende, legende og eksperimenterende, og de går ud fra at alt er muligt, i al fald indtil det modsatte er godt og grundigt bevist.

Børn er heller ikke det mindste bange for at begå “fejl” eller “mislykkes” med ting – de bliver bare ved og ved med at prøve på forskellige måder indtil de har lært det de ville. Hvis ikke de accepterede at falde 10, 20 eller hundrede gange, så ville de aldrig lære at gå. Hvis ikke de tog det afslappet at de ikke kan tale ordentligt fra starten og eksperimenterede med sproget, så ville de aldrig lære at tale.

Hvis ikke børn havde en åben, legende tilgang til alt, så ville de aldrig lære alle de ufatteligt mange ting som de skal lære.

Så børn er vores forbilleder. Yep. Sådan er det. Når vi (Birgitte og Søren) arbejder med bevidsthed og personlig udvikling, så går vi åbne, ikke-dømmende, undersøgende, legende og eksperimenterende til det.

Og det er ikke bare en sær teori vi har: Erfaringen har lært os at den legende tilgang er den letteste og mest effektive, men samtidig også den sjoveste der findes.

Hvorfor gør vi det vi gør?

En ko er en ko, og det er den god til, ligesom f.eks. ænder synes at være helt fantastiske til netop at være ænder.

Vi mennesker, derimod, har det sværere. Vi løber ind i alle mulige former for kriser, nærmest hele tiden. Kriser i parforholdet, kriser på arbejdet, kriser i familien, i sengen eller med vores krop, sind, følelser og så videre. Hvorfor?

Måske først og fremmest fordi vi er så fleksible. At være fleksibel er godt, naturligvis, men ikke hvis det betyder at vi glemmer hvem og hvad vi er. En and er tydeligvis ikke i tvivl om at den er en and. Vi mennesker, på den anden side set, er så fleksible og har tilpasset os så mange forskellige ting (f.eks. familie, venner, kultur, traditioner, regler, love, osv.), at vi ikke længere aner hvem vi faktisk er.

At fungere optimalt som menneske. Ligeså optimalt, som ænder fungerer som ænder.

Vi, altså Birgitte og Søren, har haft fokus på at skabe et bedre liv til os selv i årevis. (For Sørens vedkommende i mere end et årti). Vi har ikke haft nogen vejleder i det, men har fundet vores egen vej – og det gør vi stadig. Vi har lavet utroligt megen personlig udvikling, har været igennem en masse forskellige processer og har udviklet os meget. Vores liv er blevet bedre, meget bedre, end det var, men der er stadig plads til forbedring.

Lige nu synes vi at tiden er inde til at vi kommer ud i verden og hjælper andre mennesker. (For Sørens vedkommende: igen, men nu på en anden måde). Vores eget personlige udtryk for dette er:

“At gøre det man er.”

Altså at skabe overensstemmelse mellem den man autentisk er, og det man gør i sit liv – den måde man lever på, og det liv man har.

Ikke bare at være et menneske, men at være præcis det menneske man faktisk er, og lade hele sit liv afspejle det. Eller i al fald komme så tæt på det som man synes man kan lige nu.

Det er et mål i sig selv for os.

Og det er derfor vi har lavet dette website og er begyndt at tilbyde vores hjælp til andre. Fordi det at hjælpe andre til mere bevidsthed og et bedre liv er dem vi er. Både Birgitte og Søren. Ved at hjælpe andre på præcis denne måde gør vi det vi er. Vi er bevidsthedshjælpere. Eller, som Søren plejer at kalde sig: bevidsthedsguider.

Hvis dette har vakt din nysgerrighed, er du meget velkommen til at kontakte os.

Scroll to Top