Gode citater om livet, personlig udvikling og autentisk vækst

Billede: Lille spæd plante i solskin. Gode citater om livet, personlig udvikling og autentisk vækst.

– Af Birgitte Coste og Søren Lauritzen, en artikel i serien “Bevidstheds-bidder: Små perler af visdom – kloge, vise ord og gode citater om livet”

Kender du det, at nogen gange så kan ganske få ord samle alle dine fornemmelser og ubevidste konklusioner til skarpe, præcise indsigter, hvor du får bekræftet, ‘ja, det er lige præcis sådan verden hænger sammen. Det er præcis sådan, jeg har det.’

At koge essensen af det levede liv ned i små spiselige sandheds-bidder er det, som rigtig gode, inspirerende citater kan.

Her på denne side vil du få serveret masser af lækre, små sandheds-delikatesser, som du kan vælge at sluge på én gang eller spise af lidt af gangen. Det er helt op til dig. Citaterne består af en skøn blanding af dels udefra bestilte à la carte citater (disse er kendte menneskers vise ord) og dels er de hjemmelavede skabt af os selv, Søren og Birgitte.

I denne stadigt voksende citat-samling er fokus i citaterne primært på bevidstgørelse, personlig udvikling og autentisk vækst. Vi håber, de vil være til gavn, glæde og inspiration 😊

Vi lægger ud med en række skarpe og gode citater fra nogle ekstraordinære mennesker:

Man kan vælge at gå tilbage mod sikkerhed eller fremad mod vækst. Vækst skal vælges igen og igen; frygt skal overvindes igen og igen.
~ Abraham Maslow ~

Abraham Maslows oprindelige citat på engelsk: “One can choose to go back toward safety or forward toward growth. Growth must be chosen again and again; fear must be overcome again and again.”


At uddanne sindet uden at uddanne hjertet er slet ingen uddannelse.
~ Aristoteles ~

Aristoteles’ oprindelige citat på engelsk: “Educating the mind without educating the heart is no education at all.”


Tro på at du kan, og du er allerede halvvejs.
~ Theodore Roosevelt ~

Theodore Roosevelts oprindelige citat på engelsk: “Believe you can and you’re halfway there.”


Livet er indefra og ud. Når du ændrer dig på indersiden, ændrer livet sig på ydersiden.
~ Kamal Ravikant ~

Kamal Ravikants oprindelige citat på engelsk: “Life is from the inside out. When you shift on the inside, life shifts on the outside.”


Tyve år fra nu vil du være mere skuffet over de ting, du ikke gjorde end dem, du gjorde. Så kast linerne. Sejl væk fra den sikre havn. Fang passatvindene i dine sejl. Udforsk. Drøm. Opdag.
~ Mark Twain ~

Mark Twains oprindelige citat på engelsk: Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”


Utrolige ændringer sker i dit liv, når du beslutter dig for at tage kontrol over, hvad du har magt over, i stedet for at kræve kontrol over, hvad du ikke har magt over.
~ Steve Maraboli ~

Steve Marabolis oprindelige citat på engelsk: “Incredible change happens in your life when you decide to take control of what you have power over instead of craving control over what you don’t.”


Det er aldrig for sent at blive den, du kunne have været.
~ George Eliot ~

George Eliots oprindelige citat på engelsk: “It is never too late to be who you might have been.”


Flere gode citater og vise, kloge ord om livet, universet og alting

Er du stadig sulten efter flere sandheds-snacks – denne gang med lækker topping i form af flotte billeder med citater – så kør endelig videre ned på siden. 😉

Drop jagten efter et ‘bedre’ selv

Du er og har allerede alt det, du søger og behøver ikke jage det.. Billede af ko med halen i munden. Et Bevidst Liv

Mange af os søger efter os selv. Et bedre selv. Men som hunden, der forgæves jager sin egen hale, vil vi aldrig finde det.

Hvorfor?

Fordi vi allerede har (er) alt, vi skal bruge!

Hvorfor oplever vi ikke dette?

Fordi vi har for travlt med
at søge!

~ Birgitte Coste ~

Ja, det er lidt af et paradoks: Mange af os fornemmer, at vi ikke er vores ‘bedste’ selv og ikke udlever vores højeste potentiale, og derfor søger vi naturligvis efter det. Hvis bare jeg mediterede mere, hvis bare jeg lærte diverse teknikker ordentligt, hvis bare jeg kom af med mit ego, hvis bare … hvis bare …

Desværre er det sådan, at så længe man har en idé om, at ens ‘bedre’ selv, ens højere selv, ens største potentiale er ‘derude’, ofte et sted i fremtiden – væk fra en selv her og nu, så vil man aldrig kunne mærke, at alt det man søger, allerede er her – lige her, lige nu.

For de spirituelt søgende er selve ‘jagten’ faktisk ofte den allerstørste forhindring, hvilket jo er ganske paradoksalt. (Derudover skal det naturligvis siges, at der kan være ting, som ‘skygger’ for din oplevelse af et ‘større’ jeg, f.eks. traumer, overbevisninger m.m., men det er blot skygger. Pointen er, at du allerede er der, hvor du har ALT. Du skal ikke noget andet sted hen).

Virkeligheden er som koen på billedet. Du har allerede halen i munden. Når du indser dette på et dybt niveau, vil du også kunne mærke det.

~ Birgitte Coste ~


Vil du se virkeligheden som den er?

Billede af hav og strand. Vil du se virkeligheden, som den er?

Hvordan kan vi vide hvem vi virkelig er – samt udleve vores fulde potentiale? Ved simpelt hen at give slip på vores overbevisninger om hvem og hvad vi er.

~ Søren Lauritzen ~

Betyder det, at vores overbevisninger rent faktisk står i vejen for vores oplevelse af virkeligheden? Yep, det er lige præcis, hvad det betyder. Jo flere overbevisninger vi giver slip på, både om livet, om andre, og om os selv, desto mere klart ser vi det-som-er, altså virkeligheden, som den rent faktisk er.


Skinner solen, eller er der overskyet?

Flot foto af sol bag sky. Skinner solen eller ej. Du bestemmer.

Virkelighed er noget, vi selv skaber.
Skinner solen, eller er der overskyet?
Valget er dit!
Altid!
❤️

~ Birgitte Coste ~

Virkelighed er noget, vi selv skaber og oplever! Den måde, vi ser på verden, viser mere om, hvad der foregår inde i vores hoved, end hvad der foregår ude verden. Det siger mere om vores mindset end om selve verden. Ser du mulighederne eller begrænsningerne? ☀️ Glæden eller frygten? ❤️

Hvad vælger du skal kendetegne dit verdensbillede og din virkelighed?


Selv en kort dukkert i taknemmelighed skyller frygten af

Billede af kvinde på ryggen i vandet. Taknemmelighed og frygt er oplevelsesmæssigt uforenelige.

Taknemmelighed og frygt er oplevelsesmæssigt uforenelige. Bare en kort dukkert i taknemmelighed og frygt skylles af.

~ Birgitte Coste

Har du bemærket, at når du aktivt oplever taknemmelighed, så er der ingen frygt? Det er der en grund til, for rent neurologisk skulle det faktisk være umuligt for os at opleve taknemmelighed og frygt samtidig. Frygt og taknemmelighed kan åbenbart ikke leve side om side.

Prøv det! Test det! ❤️


Lille, daglig sandhed og tidsspilde

Billede af sjove grønne figurer. Den tid, du nyder at spilde, er ikke spildt. Citat af Bertrand Russel.

Den tid, du nyder at spilde, er ikke spildt

~ Bertrand Russel ~

Bertrand Russels oprindelige citat på engelsk: “The time you enjoy wasting is not wasted time.”

Dette citat er ganske sandt, og det kan hjælpe os med IKKE at slå os selv oven i hovedet, bare fordi vi ikke er “effektive” døgnet rundt. Og sandheden er vel, at ingen af os kan være virkelig effektive uden samtidig at nyde vores liv.

Hvad synes du?

~ Søren Lauritzen ~


Tjek ind hos dig selv, før du taler

Billede af lyserøde forårsblomster. Før du taler, lad da dine ord passere gennem tre porte. Er det sandt? Er det nødvendigt? Er det venligt / kærligt? Citat af Rumi

Før du taler, lad da dine ord passere gennem tre porte:

Er det sandt?
Er det nødvendigt?
Er det venligt / kærligt?

~ Rumi ~

“Before you speak, let your words pass through three gates:

Is it true?
Is it necessary?
Is it kind?”

Nogle gange, når vi skal sige noget, som er svært, men vigtigt for os, kan det være en rigtig god idé at følge den persiske digter og mystiker Rumis råd om teste vores ord med tre enkle spørgsmål:

1) Er det sandt?
2) Er det nødvendigt?
3) Er det venligt / kærligt?

Disse vise spørgsmål kan tage brodden af selv de sværeste budskaber, uden at man går på kompromis med det, man gerne vil sige. ❤️

~ Birgitte Coste ~


Blomstring

Blomstring er det, vi helt naturligt gør, når vi giver slip. Fold dig ud, som den du virkelig er!

~ Birgitte Coste ~

Hvad vil du læse nu?

Bevidsthedsbidder: Små perler af visdom med vise ord og gode citater for et godt liv.
Gå til ‘modersiden’ for Bevidstheds-bidder:
Bevidstheds-bidder: Små perler af visdom – kloge, vise ord og gode citater om livet.

Kolibri, der suger nektar. Inspirerende samling af kloge ord.

Kloge ord og gode citater for et godt liv

Inspirerende citater om livet. Billede af fiskehejre i solnedgang eller solopgang.

Dyk ned i disse sandheds-guldkorn
– inspirerende og opløftende citater om livet

Gå til oversigts-siden, Samlinger

Gå til forsiden

Scroll to Top