Hvad er en Bevidsthedsguide?
– Den korte version

– af Søren Lauritzen og Birgitte Coste

Dette er en meget kort artikel om, hvad en Bevidsthedsguide er – hvad en Bevidsthedsguide fokuserer på – og hvordan en Bevidsthedsguide arbejder.

Den er værd at læse, f.eks.:

– Hvis du selv overvejer at blive Bevidsthedsguide
– Hvis du overvejer at søge hjælp hos en Bevidsthedsguide
– Hvis du bare er nysgerrig på fænomenet i det hele taget

(Hvis du vil læse en længere og mere uddybende artikel om emnet, så kan du finde en her.)

Hvad en Bevidsthedsguide er (kort)

En Bevidsthedsguide er først og fremmest en hjælper. En hjælper, som er kendetegnet ved at hjælpe folk til store, positive forandringer, hurtigt. På en afslappet, hyggelig og behagelig måde.

En Bevidsthedsguide behersker mange forskellige metoder og teknikker (fra bl.a. coaching og diverse terapiformer). Dog ser en Bevidsthedsguide ikke sig selv som coach, terapeut eller behandler, men derimod mere som en guide (heraf navnet). En guide forstået på den måde – at man har gået vejen selv og nu hjælper andre til at gå deres vej.

En Bevidsthedsguides arbejdsområde er bevidsthed. Og bevidsthed er det, som en Bevidsthedsguide hjælper andre med. Bevidsthed er langt større, vigtigere og mere kraftfuld end de fleste tænker og tror. Bevidsthed påvirker faktisk alt i os og vores liv. Og omvendt – påvirker vi vores bevidsthed, kan vi påvirke hele vores liv.

Det gør, at Bevidsthedsguider kan hjælpe andre med hvad som helst i deres liv: Krop, sind, følelser, energier, valg, vaner, tro, handlinger og alt muligt andet i både familieliv, arbejdsliv, åndsliv, samliv, sexliv og enhver anden type liv, man kan forestille sig.

At Bevidsthedsguider er specialister i bevidsthed gør dem faktisk til de ultimative generalister (der kan arbejde med alt), men vel at mærke generalister, som er eksperter i at se klart og skære igennem diverse ‘støj’ til kernen i det hele; der hvor både løsninger og ‘det gode liv’ befinder sig.

Selv om Bevidsthedsguider arbejder professionelt, så bruger de sig selv meget i deres arbejde. En Bevidsthedsguide opleves typisk mere som en ven. Så selv om en Bevidsthedsguide ofte fungerer som både coach/mentor, behandler/terapeut/healer og underviser/lærer … så ER en Bevidsthedsguide ingen af de ting, men bare sig selv.

Et møde med en Bevidsthedsguide er bare et møde mellem mennesker. Og på trods af de nogle gange dybtliggende og svære udfordringer, man arbejder med, så er mødet er ikke anstrengende, men snarere oplysende og behageligt – med mange AHA!-oplevelser undervejs.

De to store mål, som en bevidsthedsguide hjælper andre med at opnå, er:

a) en god livsoplevelse (med kærlighed, glæde/lykke, frihed, indre ro, mening, og lignende)
og
b) et godt liv i praksis (livsdesign).

Undervejs mod de to mål er Bevidsthedsguider eksperter i at hjælpe med enhver tænkelig type begrænsninger, problemer og udfordringer samt, ikke mindst, med bevidstgørelse og det at løfte, hele og udvide sin kundes bevidsthed.

Fordi bevidsthed er styrende for alt i vores liv, så kan en bevidsthedsændring potentielt ændre alt for os – efter den simple ligning: Mere bevidsthed = bedre resultater. Så det er i høj grad det at hjælpe sin kunde til en åben, fri, hel og stor (udvidet, “højere”) bevidsthed, en Bevidsthedsguide fokuserer på.

Man kunne også sige, at en Bevidsthedsguide guider sine kunder i retning af at skabe en personlig bevidsthedsrevolution. Det kan de, fordi de i løbet af deres uddannelse har skabt deres egen bevidsthedsrevolution. Så de kender vejen og kan fungere som guider.

Bevidsthedsguider er typisk meget praktisk orienterede. De er først og fremmest fokuserede på det, som VIRKER. Derfor prøver de sig meget frem, når de arbejder med andre (de har en legende tilgang), og bruger så hvad end de oplever giver de bedste resultater – hvad enten det er baseret på psyke, krop, følelser, energier, noget helt femte, eller en kombination. (Bevidsthedsguider er trænet i det hele).

Man skulle måske tro, at en legende tilgang ikke virker effektivt, men sådan er det slet ikke: Når det handler om problemløsning og personlig udvikling (samt spirituel udvikling), så er det klart den hurtigste og mest effektive måde at arbejde på. Og så er den underholdende og behagelig.

Afslutningsvis er det værd kort at nævne tre begreber, som Bevidsthedsguider arbejder meget med, nemlig: Helhed, sandhed og virkelighed.

Bevidsthedsguider har udforsket, helet og udvidet deres egen bevidsthed. De har (gen)skabt deres egen helhed, og de har indset nogle helt fundamentale ting om sandhed og virkelighed.

Vi skal ikke dybere ned i de ting her, blot konstatere, at Bevidsthedsguider faktisk har et super-nemt job … De skal bare finde sandheden sammen med den, de hjælper – det skaber ikke bare helhed, men også en ny og bedre virkelighed for den person.

Derefter behøver Bevidsthedsguiden blot støtte personen i at lade sandheden, helheden og virkeligheden få positive konsekvenser i personens liv.
 

Bliv Bevidsthedsguide
– Transformér dit og andres liv

Nysgerrig?
Tag et hurtigt kig og se, om det mon er noget for dig!


Mere information om bevidsthedsuddannelsen

 

• Hovedsiden for uddannelse: Bevidsthedsuddannelse – Vejen til et godt liv

Uddannelsen til Bevidsthedsguide (hvad går den ud på, og er den mon noget for dig?)
Uddannelsen til Bevidsthedsguide (for dig, der vil læse en kortere version om uddannelsen)

Bevidsthedsguide-uddannelsens opbygning og indhold (oversigt over moduler og kurser)
    – Beskrivelse af kurserne på bevidsthedsguide-uddannelsens første år
    – Beskrivelse af kurserne på bevidsthedsguide-uddannelsens andet år
    – Beskrivelse af kurserne på bevidsthedsguide-uddannelsens tredje år

Hvad er en Bevidsthedsguide? (for dig, som vil have en uddybende beskrivelse)

Uddannelsen til Bevidsthedslærer (hvad går den ud på, og er den mon noget for dig?)

Datoer og priser for Bevidsthedsuddannelsen

Bevidsthedsrevolution (hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?)

Gå til Forsiden

Scroll to Top