Artikler om personlig udvikling
– Et online-bibliotek om bevidsthed og selvudvikling

Artikler om personlig udvikling på Et Bevidst Liv.

Velkommen til vores lille online-bibliotek, hvor du kan læse (ofte ret dybtgående) artikler om personlig udvikling (+spirituel udvikling), bevidsthed, bevidstgørelse og om hvordan du kan få et godt liv.

Vi (Søren Lauritzen eller Birgitte Coste) kan finde på at skrive om alt mellem himmel og jord, men der vil altid være et fælles omdrejningspunkt, nemlig selvudvikling, bevidstgørelse og indsigt i livet.

Det, som kendetegner den type af artikler, vi linker til her, er, at de kan anskues som ‘evergreens’ (evergreens kan oversættes som stedsegrønne). Det vil sige, at de er evigtgyldige og i princippet aldrig bliver forældede. (Ønsker du derimod at læse artikler om personlig udvikling, som har rod i en bestemt begivenhed eller et bestemt tidspunkt, kan du hoppe over i vores blog).

Lige nu er vores ‘bibliotek’ af beskeden størrelse, men vi håber, at det med tiden kan blive en glædelig og værdifuld ressource for dig, der interesserer dig for indsigt i livet, selvudvikling og bevidsthed.

Nogle af de emner, vi vil skrive om i vores artikler om personlig udvikling er bl.a. mennesker, livet, oplevelse, bevidsthed, bevidstgørelse, bevidsthedsrevolution, vilje, valg, intention, ansvar, virkelighed, ego, frygt, det at give slip, kærlighed, identitet, livssyn, behov, leg og en legende tilgang, mindset, overbevisninger, spiritualitet og spirituel oplysning, tanker, følelser, energi og sikkert mere til.

 


Velkomstartikel


Velkommen til etbevidstliv.dk
Skab dig et bedre liv allerede nu!

Velkommen til etbevidstliv.dk.Sørens og Birgittes velkomstartikel. Om hvad vi kan tilbyde, og hvad vi står for. Og få samtidig svaret på, hvorfor sandhed og bevidsthed er så umådeligt vigtigt.

Læs artikel

 


Artikler om bevidsthed


Hvad er bevidsthed og hvorfor er det så vigtigt? – Det STORE billede (overordnet)

Af Søren Lauritzen

Foto af russiske matryoshka-dukker. Tekst: Bevidsthed er organiseret som helheder inde i helheder inde i helheder.Hvad er bevidsthed? Jo, set med vores øjne er det noget af det vigtigste overhovedet. Måske endda DET vigtigste. Men hvorfor? Få svaret på dette og flere andre spørgsmål i denne artikel.

Læs artikel

 
 


Vi lider af bevidsthedsforsnævring!
(Hvad det er, hvad det gør, og hvordan vi kommer ud over det)

Af Søren Lauritzen

BILLEDE: Tegnet, sort nouveau ramme lavet af grene med torne. TEKST: Bevidsthedsforsnævring er når vores bevidsthed og vilje er kunstigt indskrænkede og automatiserede, hvilket er skidt for os på en masse måder. Kuren er bevidsthedsudvidelse.

Vidste du, at du – med overvejende sandsynlighed – lider af bevidsthedsforsnævring? Det gør de fleste af os nemlig, og det er ikke nogen god ting, tværtimod, for det ødelægger vores livskvalitet og gør os mere eller mindre dysfunktionelle. Denne artikel beskriver hvad der sker, og hvad vi kan gøre ved det.

Læs artikel

 


Bevidsthedsrevolution

Af Søren Lauritzen

Bevidsthedsrevolution. En stor og permanent omvæltning og forandring i bevidsthed. Søren Lauritzen. Et Bevidst Liv.

Bevidsthedsrevolution lyder som en stor ting.
Er det farligt? Overhovedet ikke! Vil det vende op og ned på mit liv? Sandsynligvis! Er det godt? Ja, absolut! Det overordnede formål med en bevidsthedsrevolution er en god livsoplevelse og et godt liv i praksis. For det er nemlig det, der sker, når du løfter, heler og udvider din bevidsthed.

Læs artikel

 


Artikler om oplevelse


Vil du gerne have et godt liv? Så lad din livsoplevelse være din ledestjerne!

Af Søren Lauritzen

Hvad vi vælger skal være vigtigt bliver styrende for vores liv. Foto: Skovsti med solstråler.Hvad er vigtigt? Det vi anser for vigtigt i livet er styrende for hele vores liv. Hvis vi bevidstgør os om hvad de vigtigste ting i livet er, bliver det meget nemmere at skabe os et godt liv. I denne artikel får du præsenteret 5 ting at fokusere på. Den ene er altafgørende, de to næste er nærved lige så vigtige, og de sidste to er meget mindre vigtige – selv om vi TROR vi skal fokusere på dem.

Læs artikel

 


Artikler om bevidsthedsprogrammering


Bevidsthedsprogrammering styrer os!
(Via overbevisninger, normer og lignende).
Heldigvis styrer vi den …

Af Søren Lauritzen

Billede: cirkel med to farver, orange og lilla, som flyder ud i hinanden. Tekst: To slags bevidsthedsprogrammering: Indre, personlig og ydre, social programmering.Er du klar over, at din bevidsthed rummer noget, som i vidt omfang bestemmer hvordan du tænker, føler, tror, vælger og handler? Man kan kalde det bevidsthedsprogrammering.

Vi har det alle sammen, for vi programmerer os selv, men vores omverden programmerer os også, startende fra vi er helt små, og det vi accepterer vi.

Noget af al denne bevidsthedsprogrammering er nyttig, men meget ofte er den også både selvmodsigende og decideret skadelig. For da vi var små havde vi ikke det store overblik, og derfor lavede vi selv – og tog ukritisk imod – programmering der ikke tjener os som voksne.

Bevidstgørelse og bevidste valg er vejen frem.

Læs artikel

 


Artikler om perspektiv / livssyn


Er glasset halvt fyldt eller halvt tomt? (Ud fra en sød, klog vits): Livssyn og perspektiv

Af Søren Lauritzen

Foto af et halvt fyldt (eller halvt tomt) glas ved nattetide, med refleksioner af byens lys.En sød, vits-præget udgave af det berømte spørgsmål om et glas er udgangspunktet for et dyk ned i hvad perspektiv eller livssyn vil sige, hvorfor det er super-vigtigt, og hvordan vi kan styre det, så vi kan skabe os et godt liv.

Læs artikel

 
 
 
 
 


Artikler om valg


Lær at træffe et bevidst valg
Et lille værktøj til store valg (og små)

Af Søren Lauritzen

Valg bliver nemmere når vi kun giver os selv tre overordnede muligheder.Vi synes alle det kan være svært at vælge, og menneskelivet er én lang serie af valg. I denne artikel får du præsenteret et enkelt og effektivt værktøj, som du kan bruge til at træffe valg med.

Læs artikel

 


Diverse andre artikler


De 10 regler for det at være menneske
– De evige læreprocesser

Af Birgitte Coste

Livets spilleregler for den bedste livsoplevelse og det bedste liv i praksisLeder du også efter de ultimative spilleregler i livet, som leder til glæde, kærlighed, mening, helhed og indre ro? Så har jeg her ikke alene et sæt spilleregler, men hele to.

God fornøjelse

Læs artikel

Scroll to Top